Blogmas day 4: Декемврийски списък за четене.

by - декември 04, 2016


Здравейте, прекрасни!

Харесва ли ви новият ми дизайн? Хората, които ме познават, знаят че бързо се уморявам от нещата и не обичам да изглеждат по един и същ начин. Може би това е причината този блог да смени 3 или 4 дизайна за краткото си съществуване. Някак си винаги нещо му липсваше - или твърде шарен, или не достатъчно шарен. Този път заложих на мантрата "Малкото е повече" и мисля, че съм влюбена в крайния резултат! Светло, семпло и изчистено :)

И понеже не сте тук за да четете относно моите проблеми с дизайна, ще пристъпя към същността на този блог пост, а именно списъкът с книги за месец декември. Е, не съм от тези които ще си създават ограничение, ако през месеца срещна нещо по-интересно, навярно ще го прочета, но това са книгите, на които съм хвърлила око в момента(на някои от доста време) и смятам да ги приключа този месец. Ако не успея, ще опитам отново през януари, защото никак не ми се иска четенето да се превърне в нещо, което правя на сила, а не от пълно и чисто удоволствие.

1. Порочно момиче – Мегън Марч(16+!!)

Отчаяно търся богат, известен, необвързан мъж с голям пенис, който да накара лъжливото ми, изневеряващо, което-е-трябвало-да-се-роди-без-пишка, бивше гадже  да осъзнае какво е изгубило. О, и давам добра преднина. Само казвам. Никой мъж с всичкия си не би отговорил на подобна обява.С това изключение, че го направиха стотици.Името ми е Гриър Карас, и никой не трябва да ми позволява да се доближавам отново до бутилка твърд алкохол. Защото, когато пия, с приятелите ми вършим глупости. Като да взема пример от арсенала на брат ми Крейтън и да постна нещо напълно откачено в интернет. Да се събудя със страхотен махморлук и да открия, че най-унизителния ми момент е блеснал в интернет пространството, не беше най-доброто ми изживяване.Представете си шока ми, когато едно от най-сексапилните лоши момчета на Холивуд, Каваноу Уестман, чука на вратата ми и си сваля панталоните, за да докаже, че наистина има огромен пенис.Това, което обаче, че не може да обясни е защо изчезна от живота ми преди три години, без да ми каже и дума, само за да се появи на големия екран след две години, убивайки лоши момчета в екшън филми.И сега, той ме иска обратно.Какво по дяволите трябва да направя?

След като прочетох трилогията "Порочен милиардер" от същата авторка останах очарована от факта, че ще има нова. Този тип книги на са за всеки вкус, определено не бива да се четат от хора, които не си падат по вулгарностите, но пък ако има такива, които искат поне да опитат еротик жанра, книгите на Марч са подходящи.
Превода отново е предоставен от прекрасната Ralna от BG-World

2. "Перфектната химия" от Симон Елкелес

Съвременна история за невъзможната любов.В гимназията Феърфийлд, в предградията на Чикаго, всички знаят, че общуването между съученици от южната и северната част на града може да бъде взривоопасно.Бритни Елис живее в северната. Тя е богата и красива, златното момиче на училището. С една дума - има перфектен живот. Или поне умело успява да накара всички около нея да вярват в това. Но зад безупречната репутация на Бритни се крият сложни семейни отношения... Алехандро Фуентес живее в южната - бедняшката част на града. Той е корав и груб, известен сред съучениците си като лошото момче, член на опасната банда „Кървавите латиноси“, от която можеш да се откачиш единствено с цената на живота си. Затова никой не е наясно с най-голямата му тайна – желанието му да излезе от бандата и да постъпи в колеж.Когато през последната година от гимназията Бритни и Алекс са принудени да си партнират в часовете по химия, те изобщо не са очаровани. А арогантността на Алекс му изиграва лоша шега, когато се хваща на бас с един от приятелите си, че ще успее да свали Бритни. И когато между двамата започват да прескачат искри, никой не предполага, че това, което в началото е било невинна игра, съвсем скоро ще се превърне в сериозна опасност, когато бандата се почувства застрашена...

И след като първата книга е буквално за възрастни, е някак странно следващата в списъка ми да бъде една, която се счита за категория "тийн". Въпроса не е в това, а дали имаш желание да прочетеш дадена книга. Възрастта за нея е почти винаги без значение. В случая, тази поредица беше доста нашумяла и е крайно време да й обърна внимание. Четейки ревюта знам, че е точно моята "чаша чай".

3. "Правилата на привличането" от Симон Елкелес.

След като се забърква с опасна банда в Мексико, седемнадесетгодишният Карлос Фуентес е изпратен да живее в Колорадо при по-големия си брат Алекс. Но той не желае да следва пътя, който брат му е предначертал за него, записвайки го в местната гимназия. Вместо това иска да продължи да живее "на ръба" и сам да определя съдбата си. Изпълнен с бунтарски дух, Карлос много скоро се забърква в неприятности, натопен за притежание на наркотици от наркобарон с влиятелни връзки. За да не бъде изключен от училището, Карлос е изпратен да живее в дома на бившия наставник на Алекс - професор Уестфорд. Когато Карлос среща Киара, дъщерята на професора, която е целеустремено и добро момиче, той е шокиран от чувствата, които започва да изпитва към нея. Тя по нищо не прилича на момичетата, които обикновено го привличат, но двамата много скоро откриват, че в сърдечните дела правилата на привличането надделяват над социалните различия. За съжаление, любовта им е почти невъзможна, тъй като въпреки желанието на Карлос да бъде с Киара, той не може да се откопчи от желязната хватка на наркобарона. А дали Карлос ще е съгласен да застраши сигурността на Киара и семейството ѝ заради шанса да живее живот, за какъвто дори не е мечтал?

4. "Верижна реакция" от Симон Елкелес.

Луис Фуентес е добро момче, умно и забавно, а голямата му мечта е да стане астронавт. Той винаги е бил предпазван от безмилостния гангстерски свят, който едва не е разрушил живота на двамата му по-големи братя. Ала това не го е спирало да поема рискове - Луис неспирно търси следващото предизвикателство. Ники Крус знае, че всички момчета лъжат, за да получат това, което искат. В живота си тя следва две прости правила: "Не вярвай на момче, което казва "обичам те"; "Никога не се забърквай с момче, което живее в южната част на Феърфийлд". Родителите ѝ са мексикански преселници, но като дъщеря на лекар, тя се чувства много по-близка със съседите си от северната, привилегированата част на града, отколкото със съучениците си мексиканци, членове на бандата "Кървавите латиноси". Да накара Ники да даде шанс на момче от гетото, е най-голямото предизвикателство за Луис, докато не се оказва мишена на новия главатар на "Кървавите латиноси", който му разкрива съдбовна тайна за семейството му. Оптимистичната визия на Луис за блестящото му бъдеще е разрушена и той започва да се пита доколко всичко, в което е вярвал, е истина и дали кръвта на "лошо момче", която тече във вените му, не е предопределила съдбата му... Достатъчно силни ли ще са чувствата на Луис, които изпитва към Ники, за да му попречат да стане част от един тъмен и жесток свят, където да живееш "на ръба" е ежедневие?

Кратък, но според мен, достатъчен за да не се почувствам притисната от времето. Ще си дам достатъчно време за всяка от книгите и ще стискам палци да ми харесат не само от прочита на описанието.
През месец януари ще дам мнението си и за четирите книги, в случай че има заинтригувани.
А вие какво ще четете този месец?


Благодаря ви за отделеното време!
Останете позитивни и прекрасни!



~ Нина.

You May Also Like

0 коментара